Hjem / Recept

Recept

Här ger vi dig de bästa recepten för säsongen och helt nya grillmåltider gjorda 1-2-3.

Alla
  • Alla
  • Bakning
  • Hamburgare & pizza
  • Kött
  • Rubs & marinad
  • Såser
  • Skaldjur
  • Vegetariskt

Pizza på grillen

Att göra pizza på grillen har blivit riktigt populärt de senaste åren och med goda skäl. Och många i Sverige har pizza som middagsrätt varje lördag. Året runt. Med en pizzasten och pizzaspad har du allt du behöver för att lyckas med lördagens favorit.

Mexican adobo mix

Detta är den klassiska mexikanska kryddblandningen. Som den du får i butiken för fredagstaco, bara MYCKET bättre och utan mycket salt och andra tillsatser. Det här är perfekt för pulled pork, spareribs, fajitas, refried beens, och din veggieburger.

FCC BBQ’s kyckling rub

Detta är en rub som vi har använt till kyckling i flera år. Det är helt fantastiskt för beer-can kyckling, och mycket bra om du bara grillar kyckling eller kalkon. Se bara till att den inte håller på direkt värme för länge. Den innehåller 20% socker, så det kan brännas snabbt om det gör det.

The all-rounder

Vi har kallat detta "The All-rounder", eftersom den fungerar för det mesta. Den är perfekt för alla typer av kött, särskild entrecôte, fläskkött, nypoppad popcorn och sötpotatisfries. En mer användbar rub än den här bör du leta efter länge. Det är faktiskt riktigt bra för grillad lax också.

Smokey chipotle rub

Här är en rub för tuffa killar och tjejer. Den har en god rökig smak och mycket styrka i seg eftersom den är full av chipotle, dvs. rökt jalapeño och cayennepeppar.

Kaffe och choklad

Det här är en rub som är helt fantastisk på nötkött, särskilt på beef-ribs, brisket och liknande. Det kan låta lite konstigt, men kaffe och kakao är faktiskt en bra smakkombination som bör testas för just detta.

Cowboy dust

Som de säger i Texas, «It's sweet, with a little bit of heat». Det här är en ordentlig cowboy-stil BBQ-rub som passar de flesta grillrätter. Texas stil BBQ är känd för mycket chili och kummin. Du borde bli lite varm i pannan när du äter detta - då blir ölen extra god.

The rendezvous rub

Detta är en rub inspirerad av den berömda grillrestaurangen Charlie Vergos 'Rendezvous i Memphis, världens BBQ-huvudstad. Helt enkelt en vinnare!
Padrons

Grillad Pimientos de Padrón

Pimientos de Padrón är små, gröna paprika som är mycket populära i tapasrätter. Paprikans sötma gör maträtten till ett perfekt komplement till grillmaten.

Chimichurri

Grym sås och marinad från Sydamerika som passar perfekt til grillmat. Använd den i pasta, på kött, till fisk, med grönsaker. Chimichurri är lätt att göra, en fantastisk sås som du snabbt blir kär i.

Pinnbröd

Väldigt många av oss har någon gång ätit ny grillat pinnbröd, och minns det från när vi var små på skogsutflykter, i scouterna, fjällturer med familjen, från grillfester, och så vidare. Här har vi tagit fram vår egen variant. Med yoghurt i degen blir pinnbrödet saftigare och mer smakfullt.

Kyckling satay med jordnötssås

Kyckling satay är kanske en av de bästa streetfood-maträtterna i världen, den menar i alla fall vi. Detta recept du nu får serverat är från tiden när vi i Flying Culinary Circus reste längs med gatorna i Malaysia och Indonesien på jakt efter den bästa varianten. Vi hoppas du tycker den är lika grym som vi gör.