Chimichurri

Grym sås och marinad från Sydamerika som passar perfekt til grillmat. Använd den i pasta, på kött, till fisk, med grönsaker. Chimichurri är lätt att göra, en fantastisk sås som du snabbt blir kär i.

Design uten navn (13)

Du behöver

Blender/Mortel

Gör så här

Krossa lök och vitlök i en stor mortel. Tillsätt resten av ingredienserna, förutom olivoljan, och mosa allt till en puré. Om du inte har en mortel, blanda i en mixer eller med en handblandare. Tillsätt olivolja, rör om och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

4 portioner
5 min

Ingredienser

25 g färsk persilja
25 g färsk oregano
25 g färsk basilika
25 g färsk koriander
10 g schalottenlök, finhackad
3 vitlöksklyftor finhackad
Zest och juice från 1 citron
2 dl olivolja
Salt och peppar 

Chimichurri

Grym sås och marinad från Sydamerika som passar perfekt til grillmat. Använd den i pasta, på kött, till fisk, med grönsaker. Chimichurri är lätt att göra, en fantastisk sås som du snabbt blir kär i.

Design uten navn (13)
4 portioner
5 min

Du behöver

Blender/Mortel

Ingredienser

25 g färsk persilja
25 g färsk oregano
25 g färsk basilika
25 g färsk koriander
10 g schalottenlök, finhackad
3 vitlöksklyftor finhackad
Zest och juice från 1 citron
2 dl olivolja
Salt och peppar 

Gör så här

Krossa lök och vitlök i en stor mortel. Tillsätt resten av ingredienserna, förutom olivoljan, och mosa allt till en puré. Om du inte har en mortel, blanda i en mixer eller med en handblandare. Tillsätt olivolja, rör om och smaka av med citronsaft, salt och peppar.