Hjem / Oppskrifter

Oppskrifter

Pizza på grillen

Att göra pizza på grillen har blivit riktigt populärt de senaste åren och med goda skäl. Och många i Sverige har pizza som middagsrätt varje lördag. Året runt. Med en pizzasten och pizzaspad har du allt du behöver för att lyckas med lördagens favorit.
Les mer

Mexican adobo mix

Detta är den klassiska mexikanska kryddblandningen. Som den du får i butiken för fredagstaco, bara MYCKET bättre och utan mycket salt och andra tillsatser. Det här är perfekt för pulled pork, spareribs, fajitas, refried beens, och din veggieburger.
Les mer

FCC BBQ’s kyckling rub

Detta är en rub som vi har använt till kyckling i flera år. Det är helt fantastiskt för beer-can kyckling, och mycket bra om du bara grillar kyckling eller kalkon. Se bara till att den inte håller på direkt värme för länge. Den innehåller 20% socker, så det kan brännas snabbt om det gör det.
Les mer

The all-rounder

Vi har kallat detta "The All-rounder", eftersom den fungerar för det mesta. Den är perfekt för alla typer av kött, särskild entrecôte, fläskkött, nypoppad popcorn och sötpotatisfries. En mer användbar rub än den här bör du leta efter länge. Det är faktiskt riktigt bra för grillad lax också.
Les mer

Smokey chipotle rub

Här är en rub för tuffa killar och tjejer. Den har en god rökig smak och mycket styrka i seg eftersom den är full av chipotle, dvs. rökt jalapeño och cayennepeppar.
Les mer

Cowboy dust

Som de säger i Texas, «It's sweet, with a little bit of heat». Det här är en ordentlig cowboy-stil BBQ-rub som passar de flesta grillrätter. Texas stil BBQ är känd för mycket chili och kummin. Du borde bli lite varm i pannan när du äter detta - då blir ölen extra god.
Les mer

The rendezvous rub

Detta är en gnidning inspirerad av den berömda grillrestaurangen Charlie Vergos 'Rendezvous i Memphis, världens BBQ-huvudstad. Helt enkelt en vinnare!
Les mer
Padrons

Grillad Pimientos de Padrón

Pimientos de Padrón är små, gröna paprika som är mycket populära i tapasrätter. Paprikans sötma gör maträtten till ett perfekt komplement till grillmaten.
Les mer

Chimichurri

Grym sås och marinad från Sydamerika som passar perfekt til grillmat. Använd den i pasta, på kött, till fisk, med grönsaker. Chimichurri är lätt att göra, en fantastisk sås som du snabbt blir kär i.
Les mer

Pinnbröd

Les mer