_MG_9949bw

Vilka är vi?

The Flying Culinary Circus är världens första resande kockgrupp. I 2005 reste vi, Trond, Hans-Kristian, Mathias och Tor, till New York. En resa som skulle bli livets äventyr. Med 65 länder och 300 000 timmar med kulinariska erfarenheter i förklädet, har vi utvecklat, designat och producerat ett brett spektrum av grillar och tillbehör som vi menar tillför något nytt och unikt till grillutbudet i Norden.

 

Något vi alltid har haft en stor förkärlek till är grillning som matlagningsmetod. Oavsett om vi har haft en trädgårdsfest, njutit av sommarkvällar i parken, serverat celebra gäster på den franska Rivieran eller spenderat tid i stugan, står alltid grillning i centrum för oss. Grillning är smak, det är känslor, rök och doft. Det är tufft, och det är kärlek. Men framförallt är det riktigt härligt när man gör det på rätt sätt, och med rätt verktyg kan man upptäcka nya smaker och kombinationer. För alla våra produkter är den gemensamma nämnaren hög kvalitet och funktionalitet till ett bra pris. Vi skall inspirera och dela glädjen med att laga mat i allt vi gör.

Som vår vision:

Share the Fun of Cooking!

Teamet

hans-kristian-fcc

Hans-Kristian Elvedal Larsen

Ägare, kock och produktutvecklare

Mathias-fcc

Mathias Herseth Spieler

Ägare, kock och matkonsult

 

Trond

Trond Svendgård

Ägare och kock

 

Tor

Tor Jørgen K. Arnesen

Ägare och kock

 

truls

Truls Risebrobakken

Daglig ledare

 

petter-sorlie

Petter Sørlie

Kategorichef | Gasolgrillar och elgrillar

 

anders-fredriksen
tommy
trond

Anders Fredriksen

Kategorichef | Kolgrillar og grilltillbehör

 

Tommy Berg

Kvalitetschef

 

Trond Langnes

Servicemedarbetare

 

halvard

Halvard Skistad

Kategoriassistent | Grillar og grilltillbehör

 

Vår berättelse

2009

Efter 4 år på resa blir företaget The Flying Culinary Circus stiftades.

2011

Lansering av den första kokboken som blev Norges mest sålda i 2011. Den öppnade upp för möjligheterna att lansera egna produkter i butik. Nio år senare har vi utvecklat och lanserat hela sex kokböcker, varav två av dessa har blivit nominerade till Gourmand Wold Cookbook Awards.

 

2013

The Flying Culinary Cirucs blir tilldelat ”Merket” för god design av Norsk Designråd. ”Profilen bryter alla regler, och är en cirkus av olika metoder… Ett nytt och proffsigt koncept, och ett helt nytt sätt att marknadsföra sig på”, beskriver juryns dom. ”Outstanding design & visual communication”.

 

2016

Lansering av vår nya, fantastiska lokal i Prinsessealleen 46 i Oslo, som är på hela 800m2. Här öppnade det sig rum och möjligheter för att kunna utveckla och utöka våra tjänster, både hos oss men också hos dig. Oavsett om det är sällskap, möten, fest, matkurs, konsultuppdrag och utveckling av nya koncept, hade vi nu allt under ett och samma tak. Detta gav oss en stor potential för vidare satsning inom flera olika områden.

2016-2017

Arbetet med att planera och utveckla en strategi för vårat nya grillmärke FCC BBQ påbörjas. Hur skall vi klara att lyckas i en marknad med väletablerade, international grillgiganter? Att söka efter svaret på denna utmaning står nu först på agendan.

2018

Lansering av FCC BBQ i Norge. Vårt grillmärke blir det näst största på bara ett år. Med 400m2 showroom på Kjeller, utanför Oslo, blir detta en av de bästa utställningarna av grillprodukter i Europa.

2019

Lansering av FCC BBQ i Sverige. Det blev en stor succé.

2020

FCC BBQ lanseres i Danmark och Norska TV2 utnämnde X-Grill Chef till den bästa gasol grillen på marknaden i 2020.

2021

Stora planer är på gång i FCC BBQ. Grillkonstens möjligheter blir mer och mer populärt, och vår märkesvara står inför några oerhört spännande produktlanseringar det kommande året.