Så gör du en riktig pizza på grillen

Pizza på grillen har blivit riktigt populärt de senaste åren. Kanske är det kombinationen av hemlagad pizzadeg på en pizzasten över hög värme som ger den äkta italienska pizzaskorpan. Lär dig kockens tips för perfekt pizza på grillen, varje gång.

Pizza på grillen

Pizza på grillen ger den äkta autentiska smaken

Det sägs att pizza är den mest populära middagsrätten för norrmän varje dag, hela veckan. Och så är det kanske i Sverige också? Att göra hemlagad pizza, från själva pizzadegen till pizzasås och andra ingredienser som kommer att finnas på pizzan är inte så svårt som det ibland verkar. Belöningen är en riktigt god pizza med en utsökt tunn botten och krispig skorpa. Vi tar dig igenom stegen för att lyckas med pizza på grillen.

Gör din egen pizzadeg på 1-2-3

Du kan hitta hundratals olika pizza deg recept på nätet. Recept som visar att det tar dig allt från 10 minuter till 72 timmar att laga mat. Med andra ord finns det flera möjligheter. Till exempel gör vissa en deg i förväg, medan andra använder en teknik som kallas autolys. Vissa låter degen jäsa i kylen, medan andra lämnar den på disken för att vila. Vårt råd är att börja med det enkla. Nedan hittar du receptet på pizzadegen och en av våra favoriter av pizza på grillen – pizza bianca.

Så enkelt använder du pizzasten och pizzaspade

Ett återkommande tema när man gör pizza på grillen är att det är utmanande att få själva pizzan på grillen. En pizzaspade kommer till nytta här. Kom alltid ihåg att ha lite mjöl under pizzadegen efter att den har pressats platt. Och kom ihåg att ha lite av mjölet på pizzaspateln innan du trycker fast pizzaspadet ordentligt under pizzan och drar tillbaka det lite försiktigt. Sedan flyttar du pizzan lite fram och tillbaka på pizzaspateln så att du ser till att den inte har fastnat innan du enkelt glider den på pizzastenen.

Ett viktigt tips är att få pizzan på grillen så snart som möjligt efter att såsen och toppingen har lagts till. Detta för att vätskan inte ska dra in i degen och göra den klibbig.

Utforska FCC BBQ pizzasten och pizzaspade

Så gör man italiensk pizza i 1-2-3

Publicerat i

Senaste nytt

Grilltillbehör som förbättrar grillupplevelsen

23. juli 2021

Rätt grilltillbehör förbättrar grillningen varje dag. Få tips från kocken om olika typer av grilltillbehör och några favoriter du bör ha i verktygslådan för fler grillmöjligheter över lågorna.

Les mer

7 läkra kryddblandningar du kan ta med dig på din resa

13. juli 2021

Här ger vi dig sommarens hetaste kryddtips. 7 olika kryddblandningar som är enkla att göra och perfekta att bära i ryggsäcken på resan.

Les mer

Stektermometer: Hemligheten bakom perfekt grillad mat

18. juni 2021

Vi ger dig våra bästa tips om hur du uppnår bästa resultat varje gång du grillar.

Les mer