Grilltillbehör som förbättrar grillupplevelsen

Rätt grilltillbehör förbättrar grillningen varje dag. Få tips från kocken om olika typer av grilltillbehör och några favoriter du bör ha i verktygslådan för fler grillmöjligheter över lågorna.

grillutstyr-tilbehør-steketermometer-fcc-bbq-grill

Utöka grillalternativen med grilltillbehör

Ett bra grillresultat förutsätter först och främst en bra grill. Sedan kommer grilltillbehören. Vi tror att denna punkt är minst lika viktig som själva grillen. Med bra grilltillbehör kan du förbättra grillupplevelsen och utöka möjligheterna till vad du kan göra av måltider med vänner och familj.

När du ska hitta rätt grilltillbehör till dig är det klokt att tänka på vad du gillar att grilla. Som regel behöver vi basutrustning som en grilltång, grillspade, grillborste och ett grillskydd som är anpassat till din grill. Sedan finns det många olika typer av grilltillbehör som passar just din grillstation. Det kan vara allt från pizzasten, grillpanna, grillpincett, rotisserie, grillmattor och grillpåsar.

Kockens tips för grilltillbehör

Hemligheten bakom perfekt grillad mat varje gång är en bra stektermometer.

Hans-Kristian Elvedal Larsen, ägare, kock och produktkonsult i The Flying Culinary Circus och FCC BBQ

För att uppnå ett bra grillresultat varje gång anser Hans-Kristian Elvedal Larsen att det är absolut nödvändigt att ha en stektermometer i grillens verktygslåda. Det gör matupplevelsen till en femstjärnig restaurangupplevelse. Så om du inte har en bra matlagningstermometer är rådet kristallklart; gå till inköp av en bra matlagningstermometer så att du kan utmärka dig i uteköket.

Upptäck FCC BBQ stektermometer >

Pizzasten / Searing Grid / Stekplatta / Gjutjärnswok / Gjutjärnspanna

Gör också grillningen ännu mer spännande med ett Multi Grill System. Grill allt från pannkakor, pizza, ägg och bacon, till grönsakswok och krämig kycklinggryta. Ett Multi Grill System utökar möjligheterna för vad du kan grilla från ditt utekök.

Upptäck FCC BBQ Multi Grill System >

Grillmatta / Perforerad grillmatta / Grillpåse

Kockens två sista favoriter inom grilltillbehör är grillmattor och grillpåsar. Just för att det gör det mycket enkelt att grilla alla råvaror utan att det faller genom gallren. Grillmattor och grillpåsar är utmärkta för grönsaker, skaldjur och andra råvaror som lätt fastnar på grillgallren. Dessutom kan de användas som bas i ugnen och kan också skäras för att passa dina matlagningsbehov.

Upptäck FCC BBQ grillmattor och grillpåsar >

Att ha bra grilltillbehör innebär att du kan leka lite mer i köket och det blir roligare att göra. Möjligheterna för grilltillbehör är många, så tänk på vad du vill grilla och prova varianter som utökar möjligheterna till vad du grillar till nästa måltid.

Publicerat i

Senaste nytt

Pizza på grillen

Så gör du en riktig pizza på grillen

13. augusti 2021

Pizza på grillen har blivit riktigt populärt de senaste åren. Kanske är det kombinationen av hemlagad pizzadeg på en pizzasten över hög värme som ger den äkta italienska pizzaskorpan. Lär dig kockens tips för perfekt pizza på grillen, varje gång.

Läs mer om pizza på grillen

7 läkra kryddblandningar du kan ta med dig på din resa

13. juli 2021

Här ger vi dig sommarens hetaste kryddtips. 7 olika kryddblandningar som är enkla att göra och perfekta att bära i ryggsäcken på resan.

Les mer

Stektermometer: Hemligheten bakom perfekt grillad mat

18. juni 2021

Vi ger dig våra bästa tips om hur du uppnår bästa resultat varje gång du grillar.

Les mer