7 läkra kryddblandningar du kan ta med dig på din resa

Här ger vi dig sommarens hetaste kryddtips. 7 olika kryddblandningar som är enkla att göra och perfekta att bära i ryggsäcken på resan.

krydderblanding-tur-mat-grill

Bra kryddblandningar lyfter råvarorna

Sommarsemester är ofta synonymt med att vara på resa, och att laga mat på resa är både roligt och lönsamt. De flesta tar ofta med salt och peppar för att krydda maten, men det finns många olika kryddblandningar som kan ge turmaten extra god smak. Här ger vi dig 7 läkra kryddblandningar som kan användas till fisk, kyckling, kött och vegetariska rätter.

En kryddblandning, eller rub på engelska, är helt enkelt en blandning av olika kryddor. Helt enkelt en torr marinad. Att göra din egen kryddblandning tar ofta bara några minuter när du har de olika kryddorna på plats, och en kryddblandning kan också förvaras i upp till 6 månader i ett glas med lock. Kryddblandningar lyfter råvarorna, oavsett om du grillar eller bara behöver lite extra smak till måltiden.

Här får du recept på kryddblandningar som passar bra med mexikansk mat, kyckling, kött som éntrecôte, fläskkött och brisket, sötpotatis, fisk och alla grönsaker.

Recept för 7 läkra kryddblandningar


Kryddblandningar som kan vara din favorit på resa

Hitta din favorit bland kryddblandningarna och testa genom att smaka med kryddor på råvarorna. Lägg kryddblandningen i ett litet glas med lock och packa den i ryggsäcken när du åker på din nästa resa. Det kommer definitivt att ge maten en extra god smak och imponera på vänner och familj du delar måltiden med.

Att ta med en bärbar grill på resan är perfekt när du vill laga mat ute, och FCC BBQ turgrillar är lätta att ta med sig och använda. Både gasgrill och kolgrill ger möjlighet att göra riktigt bra grillmat på ett snabbt, säkert och effektivt sätt, oavsett om du befinner dig i skogen, i stugan, i parken eller till sjöss.

Utforska FCC BBQ turgrillar >

Publicerat i

Senaste nytt

Pizza på grillen

Så gör du en riktig pizza på grillen

13. augusti 2021

Pizza på grillen har blivit riktigt populärt de senaste åren. Kanske är det kombinationen av hemlagad pizzadeg på en pizzasten över hög värme som ger den äkta italienska pizzaskorpan. Lär dig kockens tips för perfekt pizza på grillen, varje gång.

Läs mer om pizza på grillen

Grilltillbehör som förbättrar grillupplevelsen

23. juli 2021

Rätt grilltillbehör förbättrar grillningen varje dag. Få tips från kocken om olika typer av grilltillbehör och några favoriter du bör ha i verktygslådan för fler grillmöjligheter över lågorna.

Les mer

Stektermometer: Hemligheten bakom perfekt grillad mat

18. juni 2021

Vi ger dig våra bästa tips om hur du uppnår bästa resultat varje gång du grillar.

Les mer