Expertenas favoritgrill: X-Grill Chef

I april 2020 utsågs X-Grill till bäst i test av norska TV2 Hjelper Deg. Testpanelen undersökte fem gasolgrillar för konstruktion, temperaturer, värmefördelning och hur bra grillen fungerar vid användning. Här hamnade FCC BBQ med X-Grill Chef på toppen och fick tärningskast 5.

Testvinner-TV2-Hjelper-Deg-X-Grill-Chef-Grill

X-Grill är den perfekta familjegrillen

X-Grill Chef är solid konstruerad, stiger snabbt i temperaturer och ger dig det bästa resultatet på maten när det kommer till värmefördelning på grillytan. Dessutom är grillen prisvärd, det är lätt att kontrollera temperaturen och den fungerar bra på indirekt och direkt värme.

Tex-mex-kocken och vinnaren av Norges grillmästare, Sylvia Vavik, gav X-Grill Chef beskrivningen som den perfekta familjegrillen. Grillen ger dig stekmönster på grönsakerna med bara lite indirekt värme, sa den trefaldiga norska mästaren i grillning, Marius Eriksen. Här känner vi verkligen igen oss själva.

Grillen ger ett stekmönster på grönsakerna med bare lite indirekt värme.

Marius Eriksen

X-Grill Chef har en stor grillyta och levereras med lock och grillkropp i solid gjuten aluminium. Själva grillen är uppdelad i tre delar i gjutjärn, och mittengallret är en bakplåt som möjliggör flera olika grillrätter på grillen samtidigt. Att rengöra grillen efter användning är också väldigt enkelt med denna grill.

Förra årets grillframgång med X-Grill har lett till ett par uppgraderingar:

  1. Ökad värmeeffekt från 7,5 till 8,2 kWh, vilket ger nästan 10 procent högre effekt. Därför går det nu ännu snabbare att laga dina favoriträtter på grillen.
  2. Uppgraderade galler, vilket gör det lättare att rengöra vid borstning.

Utforska FCC BBQ X-Grill modeller:

Här kan du läsa fördelarna som TV2 Hjelper Deg betonade i testet:

  • Bra för både direkt och indirekt värme, vilket gör det enkelt att grilla kött och grönsaker.
  • Jämn värmefördelning och lätt att kontrollera.
  • Stor grillyta, trots att grillen är kompakt.
  • Lätt att använda, även nybörjare.
  • Flera grillzoner, vilket ger dig mångsidighet.
  • Mycket konkurrenskraftigt pris.


Klicka här för att läsa TV2 Hjelper Degs avslöjande test av gasolgriller

Publicerat i

Senaste nytt

Pizza på grillen

Så gör du en riktig pizza på grillen

13. augusti 2021

Pizza på grillen har blivit riktigt populärt de senaste åren. Kanske är det kombinationen av hemlagad pizzadeg på en pizzasten över hög värme som ger den äkta italienska pizzaskorpan. Lär dig kockens tips för perfekt pizza på grillen, varje gång.

Läs mer om pizza på grillen

Grilltillbehör som förbättrar grillupplevelsen

23. juli 2021

Rätt grilltillbehör förbättrar grillningen varje dag. Få tips från kocken om olika typer av grilltillbehör och några favoriter du bör ha i verktygslådan för fler grillmöjligheter över lågorna.

Les mer

7 läkra kryddblandningar du kan ta med dig på din resa

13. juli 2021

Här ger vi dig sommarens hetaste kryddtips. 7 olika kryddblandningar som är enkla att göra och perfekta att bära i ryggsäcken på resan.

Les mer